Valtuutetut voivat vaikuttaa – oululaisille hyvinvointia ja terveyttä

Kaupungin valtuusto kehittää toiminnoillaan, teoillaan ja valinnoillaan Oulun kaupunkia ja kuntalaisten hyvinvointia. Päättäjien tehtävänä on edistää paikallista yhteisöllisyyttä ja hyvinvointia sekä ehkäistä yksinäisyyttä.

Liikunnalla on tärkeä rooli oululaisten hyvinvoinnille. Oulu on useilla mittareilla terveysliikunnan mallikaupunki, ja sitä roolia tulee edelleen vahvistaa. Jokaiselle oululaiselle on mahdollistettava liikunnan ilo tulotasosta, asuinalueesta ja iästä riippumatta.

Oulussa on tehty hyviä päätöksiä kaupunkilaisten liikuntaan kannustamisessa. Senioriliikuntakortti 65 vuotta täyttäneille oli viime vuonna kovassa käytössä, ja käyntikertoja oli lähes 215.000.
Työttömien liikuntapassilla oli yli 13 500 käyntiä, ja alle 18-vuotiaiden ryhmille liikuntatilat ovat maksutta käytössä kaupungin tiloissa.

Oululaiset ovat uimahallien suurkuluttajia. Jokainen oululainen kävi viime vuonna uimahalleissa keskimäärin kuusi kertaa, eli käyntejä oli 1.2 miljoonaa. Tämä positiivinen ongelma on ruuhkauttanut uimahallit aamuvarhaisesta iltamyöhään, ja vesiliikuntatilasta on kova pula.

Ammattikorkean opiskelijat, eli 7.000 nuorta, siirtyvät lähivuosina Linnanmaan kampukselle, ja oululaisten asukkaiden määrä kasvaa joka vuosi yli 2000 asukkaalla. Onkin aika ottaa naftaliinista Linnanmaan uimahallin hankesuunnitelma. Sitä on syytä tarkentaa ja ottaa suunnitteluun mukaan eri ikäiset kaupunkilaiset.

Oululla on varaa tuottaviin investointeihin. Uimahalli on investointi terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen vauvasta vaariin ja mummosta muksuun.